•Proefsignaal elektronische sirenes•Laatste week proeflessen in kunstacademie•Gewijzigde kieslocaties•Werken aan stoepen in Roggendries•Stadsbestuur lanceert digitale cadeaubon en cadeaubonautomaat •...

Proefsignaal elektronische sirenes
De elektronische sirenes opgesteld in Geel zullen op donderdag  4 oktober 2012 tussen 11.45u en 13.15u in werking gesteld worden. Op het ogenblik van de test zal de sirene een NBC alarmsignaal geven (nucleair, biologisch, chemisch). Dat is een gemoduleerde huiltoon die na een korte periode herhaald wordt. Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap ‘Proefsignaal’ weerklinken, voorafgegaan door een ‘ding dong’’ geluid. Meer informatie over het alarmeringsnet vind je terug op www.crisiscentrum.be.
 
 
Laatste week proeflessen in kunstacademie
Overweeg je om je creatief uit te leven door je in te schrijven aan de stedelijke kunstacademie? Twijfel je nog? Kom dan nog snel een gratis proefles meepikken en laat je overtuigen. De kunstacademie organiseert cursussen, zowel overdag als ’s avonds en op zaterochtend. Het aanbod omvat kinderateliers, jeugdateliers, digitaal atelier en ateliers tekenkunst, schilderkunst, keramiek en modeltekenen. Inschrijven kan ter plaatse. Op www.kunst.academiegeel.be vind je meer info terug over de verschillende ateliers en de lesuren.
 
 
Gewijzigde kieslocaties
Op zondag 14 oktober trekken we met z’n allen naar de stembus voor de gemeente- en provincieraadverkiezingen. Nieuw is niet alleen de stemprocedure, ook de locatie waar je moet gaan stemmen kan gewijzigd zijn. Ga dus zeker niet zomaar naar de locatie waar je vorige keer moest gaan stemmen. Je stembrief vermeldt duidelijk de kieslocatie en het nummer van het stembureau.
 
De parochies Sint-Amands, Punt en Winkelomheide worden verwacht in fuifzaal De Waai, Werft 28. De parochies Larum, Elsum en Ten Aard moeten gaan stemmen in sportcentrum Axion, Zwaarvoerdersspoor 1. De parochies Sint-Dimpna en Bel moeten zich aanmelden in dienstencentrum Luysterbos, J.B.-Stessenstraat 69.
De stemburelen voor de parochies Zammel, Oosterlo en Stelen worden ingericht in de turnzaal van de kleuterschool Oosterlo, Zammelseweg 29. Inwoners van de parochie Holven melden zich aan in De Schrijnwerkerij, Nieuwstraat. Algemene informatie over de verkiezingen en de nieuwe stemprocedure vind je terug op www.vlaanderenkiest.be
 
 
Werken aan stoepen in Roggendries
Begin oktober wordt gestart met de aanleg van nieuwe stoepen in de Roggendries. De voorbije jaren kwamen klachten binnen over de slechte staat van de stoepen en een moeilijke doorgang door verlichtingspalen en bomen. Bovendien bleek ook de riolering aangetast door boomwortels. De werken omvatten het kappen van de bomen, het verplaatsen van de verlichtingspalen tot tegen de rioollijn, de aanleg van nieuwe stoepen, borduren en goten en de heraanleg van het kruispunt met Groenenheuvel. Eandis maakt van de werken gebruik om de nutsleidingen te vernieuwen. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk. Opritten kunnen tijdelijk niet toegankelijk zijn. Er worden tijdelijke parkeerzones ingericht, afhankelijk van de voortgang van de werken. De werken duren tot eind december. Op www.geel.be vind je een presentatie terug, met meer details over de geplande werkzaamheden.
 
 
Stadsbestuur lanceert digitale cadeaubon en cadeaubonautomaat
Op maandag 1 oktober start het stadsbestuur met de verkoop van digitale cadeaubons. Daarmee kan in tal van Geelse handels- en horecazaken betaald worden. De digitale bons hebben het formaat van een bankkaart en zijn verkrijgbaar in drie prijscategorieën: 10, 20 en 50 euro. In een eerste fase kunnen ze aangekocht worden bij Toerisme Geel op de Markt, later ook 24u op 24u aan een cadeaubonautomaat aan de ingang van het stadhuis. De lancering van de digitale cadeaubon is het rechtstreekse gevolg van het succes van de papieren versie. Die werd gelanceerd in 2009. De digitale bon moet zowel de verkoop bij Toerisme Geel als het innen bij de handelaar vlotter laten verlopen. Op www.geel.be vind je een overzicht van de deelnemende handelaars.
 
 
Tentoonstelling werk Romain Swinnen in de bib
De hele maand oktober kan je in de bib werk aanschouwen van Gelenaar Romain Swinnen. Romain Swinnen studeerde af aan de stedelijke kunstacademie, in het atelier keramiek. De tentoongestelde stukken zijn zowel figuratieve boetseerwerken als draaiwerken die gevormd zijn uit porselein en andere kleisoorten.
 
De laatste jaren zijn de werken geëvolueerd van technische en samengestelde vormen naar gesculptureerd draaiwerk. De techniek van de Koreaan Seung-ho Yang en de Japanner Choze Michikawa vormden de inspiratiebron. Romain Swinnen nam in 2009 deel aan de Geelse kunstexploratie ‘Buiten circuit’. De toegang tot de tentoonstelling is gratis.
 
 
Start cursus Frans
Op woensdag 3 oktober start om 9.30u in dienstencentrum Luysterbos een cursus Frans. Wil je je verstaanbaar maken in het buitenland? Of wil je gewoon je Franse woordenschat wat opfrissen of uitbreiden? Kom dan zeker naar deze cursus! Je leert gesprekjes voeren en komt meer te weten over de Franse cultuur en keuken. Een cursus voor iedereen! Deelnemen aan de cursus kost 60 euro. Wie een vrijetijdspas heeft, betaalt 30 euro. Inschrijven is verplicht.
 
 
Zitdag wijkagent in Luysterbos
Elke eerste donderdag van de maand kan je vanaf 13.30u in dienstencentrum Luysterbos langs gaan bij de wijkagent. Je kan er terecht met al je vragen. Wil je bijvoorbeeld meer weten i.v.m. het labelen van je fiets of het toezicht op je woning als je op vakantie gaat, aarzel dan zeker niet om eens binnen te springen.